Deze sieraden zijn gemaakt van Dichroisch glas. De speciale productie van het glas zorgt ervoor dat het sieraad een prachtige en sprankelende kleur wisseling geeft door het licht dat erop valt. Hierdoor is geen enkel sierraad hetzelfde.

Onderaan deze pagina staat omschreven hoe het glas en de sieraden gemaakt worden.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Hart model hanger van Dichroic glas.
Langwerpige hanger van Dichroic glas.
Ovale hanger van Dichroic glas.
Ronde hanger van Dichroic glas.
Taps toelopende hanger van Dichroic glas.
Hart model hanger van Dichroic glas. Golden summer heeft een mix van meerdere prachtige kleuren.
Ronde hanger van Dichroic glas kleur Golden Summer
Vierkante hanger schuin van Dichroic glas. Golden summer heeft een mix van meerdere prachtige kleuren.
Taps toelopende hanger van Dichroic glas kleur Golden Summer
Druppel vormige hanger van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: Paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Hart hanger schuin van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Ovale hanger in de kleur Magic Purple van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: Paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Vierkante hanger schuin van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Vierkante hanger in de kleur Magic Purple van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: Paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Ronde hanger in de kleur Magic Purple van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: Paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Taps toelopende hanger in de kleur Magic Purple van Dichroic glas. De kleur Purple spreekt voor zich: Paars en Magic staat voor de prachtige schittering.
Hart model hanger van Dichroic glas. Vulcano heeft een gouden glans met subtiele zwarte aders.
Ovale hanger van Dichroic glas. Vulcano heeft een gouden glans met subtiele zwarte aders.
Vierkante hanger schuin van Dichroic glas. Vulcano heeft een gouden glans met subtiele zwarte aders.
Taps toelopende hanger van Dichroic glas kleur Vulcano
Vierkante hanger van Dichroic glas. Vulcano heeft een gouden glans met subtiele zwarte aders.

Produktie Dichroic glas:
Het proces is zeer omslachtig. Allereerst wordt een 3mm. plaat zwart glas hoog in een oven opgehangen aan een ronddraaiende arm.

Onderin de oven worden zeer hoogwaardige metaal oxides zoals Titanium, Magnesium en Goud geplaatst en wordt de oven vacuüm getrokken.

Daarna wordt de oven opgestookt en worden de oxides door 10.000 volt elektrolitische straling verdampt. Deze damp slaat neer op het glas en brandt door de hitte in. Door de glasplaat regelmatig te draaien ontstaat er een prachtig kleurverloop.

Afhankelijk van de lichtinval ontstaat er een hoge mate van reflectie en refractie waardoor de omgevingskleuren spiegelen in het glas en ze u tegemoet sprankelen.


Productie van het sieraad:
Allereerst worden er twee stukken glas in vorm gesneden, een Dichroic en een blanke. Indien nodig worden de stukken met diamant geslepen zodat beide de juiste vorm en gelijke afmeting hebben.

Daarna gaat het Dichroic glas in de oven die voorzien is van een beschermende laag zodat, als het glas gaat smelten, dit niet na afkoeling aan de bodemplaat vast plakt. Op het Dichroic komt dan het transparante glas.

Daarna wordt de oven in stappen verwarmd naar 840℃ ongeveer een half uur op deze temperatuur vastgehouden en dan in meerdere stappen met rustpauze's afgekoeld naar kamer temperatuur. Afhankelijk van de hoeveelheid glas en de grootte van de oven kan dit proces 24 tot 72 uur duren.

Na het schoonmaken van het glas kan er aan de achterzijde een oogje, een zogenaamde bail, gelijmd worden met speciale lijm die 24uur moet uitharden, daarna is de hanger klaar, kan de halsketting door het oogje en kunnen we genieten van het prachtige kleurenspel van deze hangers.